Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kibújt a szög a zsákból
  2016-04-12 22:30:11, kedd
 
 










KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL


Német tervek: Ez vár ránk, és a migránsokra!
Kiszelly Zoltán politológus


Kibújt a szög a zsákból: A legújabb berlini és brüsszeli tervek egyértelművé teszik, hogy a migránsokra pusztán olcsó munkaerőként és demográfiai faktorként tekintenek. Szó sincsen már polgárháborús menekültekről, emberségességről és a nemzetközi humanitárius egyezmények betartásáról. Immáron az is kiderült, hogy a bevándorlók integrációjának társadalmi és gazdasági költségét az európaiaknak kell(ene) viselniük, miközben a haszon - a globalizáció szabályai szerint - ismét a multicégeknél csapódik le.

Többen feltételezték, hogy a berlini és brüsszeli elitek az Európa peremén feltorlódott migránstömeg egy részének (1,5 millió embernek) a beengedésével 2015-ben "kész tényeket" akartak teremteni. Ahogy Merkel kancellár a ködösítő "újbeszéd" fogalmaival mondta: "Már itt vannak a migránsok, nem tudunk mit tenni!".

Tavaly, "első nekifutásból" remélték átvinni a permanens betelepítési kvótát. Előbb áprilisban, majd szeptemberben. Ahogyan ezek a tervek egyre nyilvánvalóbbá váltak, úgy nőtt az ellenállás Európa józanul gondolkodó politikusai, majd idővel választópolgárai körében. Magyarország kormánya ebben (is) élenjáró volt, mint ahogyan számos magyar intézkedés átvétele is Budapestet igazolja: Azóta több uniós ország védi kerítéssel határait, és újabban már Görögországban is tranzitzónákban hot spotokban bírálják el gyorsított eljárásban a menedékkérelmeket.

Ebben a környezetben terjesztette be Thomas de Maizière, német szövetségi belügyminiszter integrációs törvénytervezetét, amely, elfogadása esetén, mintául szolgálhat egy későbbi permanens és kötelező uniós betelepítési kvóta alapján Európába érkező migránsok integrálására. Ne legyenek ugyanis kétségeink: A Törökország-EU megállapodás csak akkor fog működni, ha Törökországból szabályozott módon érkezhetnek Európába migránsok. És máris újra a kötelező betelepítési kvótánál vagyunk.

Arról már többen írtak, hogy Berlin 2015. novemberében másodszor szigorított a szabályokon: A szírek menedékkérelméről is egyenként döntenek, és első körben csak egy évre adnak menekültstátuszt. Családegyesítésről is csak az első év után lehet szó, ám második körben is csupán három éves tartózkodási engedélyt adnak. Ezek a szigorítások papíron jól mutatnak, és találkoznak a jövevények magas száma miatt aggódó német társadalom elvárásaival is. A német hatóságok a gyakorlatban azonban legalább 170 000 migránsról nem tudják, hogy kicsoda, és pontosan hol is tartózkodik. A német menekültügyi hivatalokban ráadásul százezerszám tornyosulnak a döntésre váró kérelmek, és nincsen elég nyelvtanfolyami és felnőttképzési kapacitás sem.

Ezek után nézzük meg részletesen, mit is szán Berlin a migránsoknak: Az új bevándorlási integrációs javaslat szerint a menekültstátuszt elnyerő migránsoknak mihamarabb el kell kezdeniük az államnyelv tanulását. A számukra kijelölt településen kell maradniuk, ha onnan elköltöznek, elveszítik a szociális juttatásokra való jogosultságukat. Idővel el kell kezdeniük a szakképzési tanfolyamot is, és ugyanez vonatkozik a családegyesítés során érkező rokonokra is.

Az EU-t jelenleg meghatározó elitek tehát ezt a javaslatot teszik az Európába igyekvő migránsoknak, ez az immáron megfogalmazott elvárás. Aki erre képes és hajlandó, annak van esélye a menekültstátuszra és a családegyesítésre. Aki erre nem hajlandó és/vagy képes, azt idővel immáron akár akarata ellenére is “haza" lehet küldeni, ha máshová nem, hát Törökországba (már ha onnan érkezett az Unió területére).

És vajon mit szánnak ezek az elitek nekünk, európaiaknak? Ez is láthatóvá válik a német politikusok nyilatkozataiból. Ők ugyanis azt szeretnék, ha (az olcsó munkaerőből és új vásárlók százezreiből hasznot húzó multinacionális cégek helyett) mi, európaiak viselnénk az integráció költségeit: Legyünk önkéntesek a migránsok tömeges ellátásánál. Legyünk a településünkre "sorsolt" migránsok mentorai. Adó- és járulékfizetőként "előlegezzük meg" azokat a költségeket, amelyek a migránsok (és családtagjaik) munkába lépése előtt keletkeznek. "Cserében", mint mondják, a mai migránsok idővel dolgozni fognak, és ők is adó- és járulékfizetőkké válnak.

Kérdés, hogy bejön-e a képlet? Az első hivatalos számok megerősítették, hogy a migránsok pusztán kb. 10 százaléka tud rögvest munkába állni. Ausztriában a tavaly érkezett 111 ezer emberből mindössze százan(!!!) járnak a Bécsi Egyetemre, és tizenhárman dolgoznak a bécsi kórházakban, holott önbevallás alapján a szírek 29, az irániak 39, és az irakiak 40 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Schäuble német pénzügyminiszter a többletforrást igénylő minisztertársainak és a szegénységben élő németeknek pluszpénzt kérő szocdemeknek is megüzente: A költségvetésben csak a migránsok integrációjára van többletpénz, másra nincsen! Így már egyáltalán nem csoda, ha ezek az elitek még a jövő évi német és francia választások előtt migránsügyben is kész tényeket akarnak teremteni.


Link








Legfrissebb.info: érdemes elolvasni
Hogyan fogja a "Kényelmes élet" Mohamed nyugdijterv megölni Európát





Link



Európainak lenni (Rövid film.)
feltétlenül nézd, és add tovább...





Link





























 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: emberségességről, nyilatkozataiból, menekültstátuszt, pénzügyminiszter, járulékfizetőkké, választópolgárai, családegyesítés, belügyminiszter, tranzitzónákban, integrációjának, költségvetésben, multinacionális, jogosultságukat, nyelvtanfolyami, törökországból, településünkre, felnőttképzési, többletforrást, integrációjára, megfogalmazott, megerősítették, görögországban, nyilvánvalóbbá, törökországba, polgárháborús, beengedésével, szeptemberben, multicégeknél, feltételezték, családtagjaik, migránsügyben, végzettséggel, szegénységben, menekültekről, integrálására, megállapodás, legújabb berlini, migránsokra pusztán, nemzetközi humanitárius, bevándorlók integrációjának, európaiaknak kell, globalizáció szabályai, multicégeknél csapódik, beengedésével 2015-ben, permanens betelepítési, tervek egyre, ellenállás Európa, környezetben terjesztette, későbbi permanens, kötelező betelepítési, szírek menedékkérelméről, évre adnak, KIBÚJT SZÖG ZSÁKBÓL, Kiszelly Zoltán, Ahogy Merkel, Bécsi Egyetemre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  A Gömb  Ez a jó az alvásban.  Paul David Tripp Április 25  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztina b...  802 esztendeje, 1222. április ...  Zilahy Lajos gondolata  Beney Zsuzsa - Álom  Ünnepelj csak  Szent György nap  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ébredj  Amit átélünk,  Pillangó  Gaál Viktor gondolata  Alvó cica  próbáljuk ki az őszinteséget  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  A föld szépségéért  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Volt egy...  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  A világnak égető szüksége van ...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ma  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Alakot vált...  képre írva  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Az Európai Unió is foglalkozik... 
Bejegyzés Címkék
legújabb berlini, migránsokra pusztán, nemzetközi humanitárius, bevándorlók integrációjának, európaiaknak kell, globalizáció szabályai, multicégeknél csapódik, beengedésével 2015-ben, permanens betelepítési, tervek egyre, ellenállás Európa, környezetben terjesztette, későbbi permanens, kötelező betelepítési, szírek menedékkérelméről, évre adnak, szigorítások papíron, jövevények magas, német hatóságok, gyakorlatban azonban, német menekültügyi, döntésre váró, menekültstátuszt elnyerő, államnyelv tanulását, számukra kijelölt, szociális juttatásokra, szakképzési tanfolyamot, családegyesítés során, javaslatot teszik, immáron megfogalmazott, elitek nekünk, német politikusok, olcsó munkaerőből, integráció költségeit, migránsok tömeges, első hivatalos, migránsok pusztán, tavaly érkezett, bécsi kórházakban, többletforrást igénylő, költségvetésben csak, migránsok integrációjára, emberségességről, nyilatkozataiból, menekültstátuszt, pénzügyminiszter, járulékfizetőkké, választópolgárai, családegyesítés, belügyminiszter, tranzitzónákban, integrációjának, költségvetésben, multinacionális, jogosultságukat, nyelvtanfolyami, törökországból, településünkre, felnőttképzési, többletforrást, integrációjára, megfogalmazott, megerősítették, görögországban, nyilvánvalóbbá, törökországba, polgárháborús, beengedésével, szeptemberben, multicégeknél, feltételezték, családtagjaik, migránsügyben, végzettséggel, szegénységben, menekültekről, integrálására, megállapodás, szigorítások, betelepítési, európaiaknak, százezerszám, migránstömeg, gyakorlatban, feltorlódott, elvárásaival, menekültügyi, juttatásokra, tornyosulnak, hivatalokban, globalizáció, migránsoknak, tartózkodási, magyarország, szocdemeknek, munkaerőként, környezetben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6661
  • e Hét: 26480
  • e Hónap: 66301
  • e Év: 244176
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.